מאפה פילו במילוי פטה ותרד

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 4-6 מנות
  • 4-6 עלי פילאס (כמספר המאפים)
  • חבילת עלי תרד (400 גרם)
  • 250 גרם גבינת פטה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • להגשה:
  • 4-6 חלמונים טריים (כמספר המאפים)
  • כוס טחינה מוכנה
  • רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את התרד במים רותחים 2-3 דקות. קוצצים ומערבבים עם גבינת הפטה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. לוקחים עלה פילו, מקפלים לחצי- למלבן, מרססים או מורחים שמן, מניחים במרכז כף מהמילוי, ומקפלים כמו מעטפה. חוזרים על הפעולה עם שאר המאפים.
  • 3. מחממים שמן זית במחבת, וצורבים את ריבועי הבצק. כאשר צד אחד שלהם מזהיב, הופכים אותם. מניחים על החלק הזהוב חלמון, וממשיכים לצרוב את המאפה עד שהוא מזהיב לחלוטין מן הצד השני. במידה ורוצים את החלמון במידת עשייה גבוהה יותר, יש לכסות את המחבת (הכיסוי שומר את החום בפנים וגורם לחלמונים להתבשל יותר).
  • 4. מגישים עם טחינה, ורסק עגבניות.
  • פרחי פילו עם תרד, פטה וזיתים

  • בורקס במילוי תרד וקשקבל

  • בורקס במילוי פטה, תרד וזרשק

  • סינרול שוקולד פיסטוק

  • מנקיש זעתר

  • סינבון טחינה סילאן

  • בורקיטס במילוי חציל קלוי

  • גוז'אר (Gougères)

  • קיש אפונה ותרד

  • "רוגלך" גבינות פיקנטי

  • ג'חנון

  • קרואסון חמאה

  • לחמניות גבינה עם ריבה ושטרוייזל

  • סקונס פירות יער ושוקולד לבן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully