אורז בליצ'י עם אווז וקשיו
אווז ואורז הולכים נהדר יחד, אך כשמוסיפים להם ליצ'י מקבלים טעם חדש, חמצמץ-מתוק שמחבר את הכל יחדיו. המתכון באדיבות חברת "אלסקה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 2 כוסות אורז טילדה של אלסקה מבושל ע"פ הוראות היצרן
- 300 גרם אווז מעושן פרוס לקביות עבות בערך 1 ס"מ
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
- קופסת שימורי ליצ'י של אלסקה מסוננות מהנוזל ושומרים את הנוזל בצד
- 2 כפות רוטב סויה מאסו מאסו של אלסקה
- 1 כף טימין יבש
- פלפל אדום חריף קצוץ גס
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 שן שום קצוצה גס
- מיץ מלימון אחד
- פלפל צ'ילי
- מלח פלפל
- 4 כפות שמן זית לה אספניולה של אלסקה
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את האווז בשמן זית (למרות שיש לאווז שומן אנחנו צריכים עדיין את שמן הזית גם לטעם וגם למרקם) עד להשחמה קלה.
- 2. מוסיפים את השום, את הפלפלים החריפים, הליצ'י והאורז תוך כדי עירבוב או הקפצה.
- 3. מוסיפים לסיר את נוזל הליצ'י , הסויה, עשבי תיבול (טימין, פטרוזליה וכוסברה), מיץ לימון מתבלים במלח, פלפל, פלפל צ'ילי בהתאם לטעם טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. מוסיפים את אגוזי הקשיו מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.
- 5. מגישים חם לשולחן.