מתכונים חמים

אטריות ברוטב אלפרדו

אטריות ברוטב אלפרדו של חברת "אלסקה"

מתכון מאת: לילוש, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • מומלץ מאוד לאוהבי פטריות. שמן הכמהין ופטריות השיטקה המיובשות נותנים למנה קסם מיוחד.
  • חומרים ל 4-6 מנות:
  • אטריות אלסקה בטעמים לפי הבחירה מבושלות ע"פ הוראות היצרן
  • 1 בצל לבן קצוץ גס
  • חבילת פטריות שמפניון טריות פרוסות
  • 6 פטריות שיטקה מיובשות של אלסקה מושרות בחצי כוס מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית לה אספניולה של אלסקה
  • 1 שמנת מתוקה 32%
  • 1/2 כוס יין לבן
  • שמן כמהין לעיטור (אפשר להחליף את שמן הכמהין בפטריות כמהין של אלסקה)
  • עירית קצוצה לעיטור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את פטריות השיטקה קוצצים אותן דק ושומרים את המים.
  • 2. מחממים במחבת גדולה מאוד(אפשר גם בווק או בסיר) שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את פטריות השיטקה. מערבבים, מוסיפים את פטריות השמפניון ומחכים עד שיזהיבו.
  • 3. מוסיפים את המים והיין מצמצמים את הנוזלים לחצי כמות (ע"י בישול על אש קטנה בערך 10 דקות), מעבירים את האטריות לסיר ושופכים על הכל שמנת מתוקה.
  • 4. מבשלים לחמש דקות נוספות מעבירים לצלחת הגשה מעטרים בשמן כמהין ובעירית קצוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully