אטריות ברוטב אלפרדו
אטריות ברוטב אלפרדו של חברת "אלסקה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מומלץ מאוד לאוהבי פטריות. שמן הכמהין ופטריות השיטקה המיובשות נותנים למנה קסם מיוחד.
- חומרים ל 4-6 מנות:
- אטריות אלסקה בטעמים לפי הבחירה מבושלות ע"פ הוראות היצרן
- 1 בצל לבן קצוץ גס
- חבילת פטריות שמפניון טריות פרוסות
- 6 פטריות שיטקה מיובשות של אלסקה מושרות בחצי כוס מים רותחים
- 4 כפות שמן זית לה אספניולה של אלסקה
- 1 שמנת מתוקה 32%
- 1/2 כוס יין לבן
- שמן כמהין לעיטור (אפשר להחליף את שמן הכמהין בפטריות כמהין של אלסקה)
- עירית קצוצה לעיטור
אופן ההכנה
- 1. מסננים את פטריות השיטקה קוצצים אותן דק ושומרים את המים.
- 2. מחממים במחבת גדולה מאוד(אפשר גם בווק או בסיר) שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את פטריות השיטקה. מערבבים, מוסיפים את פטריות השמפניון ומחכים עד שיזהיבו.
- 3. מוסיפים את המים והיין מצמצמים את הנוזלים לחצי כמות (ע"י בישול על אש קטנה בערך 10 דקות), מעבירים את האטריות לסיר ושופכים על הכל שמנת מתוקה.
- 4. מבשלים לחמש דקות נוספות מעבירים לצלחת הגשה מעטרים בשמן כמהין ובעירית קצוצה.