דייסת סולת עם תותים טריים
מה יכול להיות מפנק יותר לארוחת בוקר ביום חורף קר, מאשר קערה של דייסת סולת מהבילה, עם תותים טריים, ופיסטוקים? השף רומן דימנט ממסעדת יוליה בנמל תל אביב עם מתכון בלתי נשכח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כוסות חלב או מים
- 7 כפות גדושות של סולת
- 2 כוסות תותים טריים
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
- קורט מלח
- ניתן להמתיק עם מעט סוכר חום
- הצעה לקישוט:
- מחית פיסטוק ומרציפן
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב או המים על סיר קטן.
- 2. מוסיפים את הסולת ובוחשים היטב עד שהמסה מתאחדת ומתגבשת לדייסה. במידה שרואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מעט נוזלים וממשיכים לבשל.
- 3. מוסיפים קורט מלח ובוחשים בזהירות.
- 4. יוצקים לקעריות הגשה ומסדרים תותים חצויים על כל קערית.
- 5. מפזרים פיסטוקים ומגישים.
- 6. ניתן להפריש כמות קטנה של דייסה מוכנה ולערבב עם מחית פיסטוק ומרציפן טבעי.