מתכונים חמים

דייסת אורז עם פירות מיובשים

מתיקות עדינה, זה סוד המנה הזו. השימוש בחלב עיזים או בפאלו מעניק סמיכות ועומק, הפירות היבשים מעניקים מתיקות, והאגוזים פציחות ומרירות נעימה.

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דייסת אורז ופירות מיובשים (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 400 מ"ל מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף חמאה
  • 1 מקל קינמון
  • 200 גרם אורז עגול, רצוי מלא
  • 700 מ"ל חלב עזים, בופאלו או חלב אורז (אפשר להשתמש גם בחלב פרה)
  • 1/2 1 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה:
  • 1 כף פירות אקזוטיים מיובשים - תערובת של פפאיה, אננס וקוקוס (אפשר לקנות תערובת מוכנה בחנויות טבע, או לערבב בבית סוגים שונים)
  • 1 כף אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כף תערובת פירות טריים חתוכים
  • 1 כפית סילאן
  • קינמון טחון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים בסיר את המים, המלח, החמאה והקינמון, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 6 דקות.
  • 2. מנמיכים את האש, מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד כ-30 דקות, עד שהחלב נספג באורז. מערבבים לעתים תכופות כדי שהדייסה לא תיחרך.
  • 3. מסירים מהכיריים, מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים.
  • 3. ההגשה: מחלקים לקערות הגשה, מפזרים על כל קערה מהתוספות, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully