דייסת אורז עם פירות מיובשים
מתיקות עדינה, זה סוד המנה הזו. השימוש בחלב עיזים או בפאלו מעניק סמיכות ועומק, הפירות היבשים מעניקים מתיקות, והאגוזים פציחות ומרירות נעימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 400 מ"ל מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף חמאה
- 1 מקל קינמון
- 200 גרם אורז עגול, רצוי מלא
- 700 מ"ל חלב עזים, בופאלו או חלב אורז (אפשר להשתמש גם בחלב פרה)
- 1/2 1 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- להגשה:
- 1 כף פירות אקזוטיים מיובשים - תערובת של פפאיה, אננס וקוקוס (אפשר לקנות תערובת מוכנה בחנויות טבע, או לערבב בבית סוגים שונים)
- 1 כף אגוזי מלך קצוצים
- 1 כף תערובת פירות טריים חתוכים
- 1 כפית סילאן
- קינמון טחון
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר את המים, המלח, החמאה והקינמון, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 6 דקות.
- 2. מנמיכים את האש, מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד כ-30 דקות, עד שהחלב נספג באורז. מערבבים לעתים תכופות כדי שהדייסה לא תיחרך.
- 3. מסירים מהכיריים, מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים.
- 3. ההגשה: מחלקים לקערות הגשה, מפזרים על כל קערה מהתוספות, ומגישים.