וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דייסת שיבולת שועל עם דבש

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה

דייסת שיבולת שועל. אפיק גבאי
דייסת שיבולת שועל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס שיבולת שועל גרוסה גס (גורסים את שיבולת השועל באמצעות עלי ומכתש)
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 2 כפיות יוגורט בופלו
  • 1/2 כפית מלח גס
  • להגשה:
  • יוגורט בופלו
  • פירות טריים או מבושלים חתוכים לפרוסות
  • זרעי דלעת קלויים
  • דבש לבנדר (הסבר במתכון)

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בסיר את שיבולת השועל, המים, היוגורט והמלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומשאירים אותו מחוץ למקרר למשך לילה (8 שעות)
  • .
  • 2. למחרת מניחים את הסיר על להבה בינונית, ללא כיסוי, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עוד 3-2 דקות, עד שהדייסה מסמיכה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10-8 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  • 3. מכינים דבש בניחוח לבנדר: מוסיפים לדבש עלי לבנדר קצוצים, ביחס של כפית עלים לצנצנת קטנה של דבש. מערבבים ומגישים (ניתן להכין מראש את דבש הלבנדר ולהשתמש בו גם להמתקת משקאות ומנות אחרונות אחרות).
  • 4. ההגשה: מחלקים את הדייסה לקערות הגשה, מפזרים מעל יוגורט טרי, פירות, זרעי דלעת קלויים ודבש לבנדר, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully