פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דייסת שיבולת שועל עם דבש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דייסת שיבולת שועל (אפיק גבאי)
      דייסת שיבולת שועל (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 כוס שיבולת שועל גרוסה גס (גורסים את שיבולת השועל באמצעות עלי ומכתש)
      • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
      • 2 כפיות יוגורט בופלו
      • 1/2 כפית מלח גס
      • להגשה:
      • יוגורט בופלו
      • פירות טריים או מבושלים חתוכים לפרוסות
      • זרעי דלעת קלויים
      • דבש לבנדר (הסבר במתכון)

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בסיר את שיבולת השועל, המים, היוגורט והמלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומשאירים אותו מחוץ למקרר למשך לילה (8 שעות)
      • .
      • 2. למחרת מניחים את הסיר על להבה בינונית, ללא כיסוי, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עוד 3-2 דקות, עד שהדייסה מסמיכה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10-8 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
      • 3. מכינים דבש בניחוח לבנדר: מוסיפים לדבש עלי לבנדר קצוצים, ביחס של כפית עלים לצנצנת קטנה של דבש. מערבבים ומגישים (ניתן להכין מראש את דבש הלבנדר ולהשתמש בו גם להמתקת משקאות ומנות אחרונות אחרות).
      • 4. ההגשה: מחלקים את הדייסה לקערות הגשה, מפזרים מעל יוגורט טרי, פירות, זרעי דלעת קלויים ודבש לבנדר, ומגישים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -