דייסת שיבולת שועל עם דבש
דייסת שיבולת שועל (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 1 כוס שיבולת שועל גרוסה גס (גורסים את שיבולת השועל באמצעות עלי ומכתש)
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 2 כפיות יוגורט בופלו
- 1/2 כפית מלח גס
- להגשה:
- יוגורט בופלו
- פירות טריים או מבושלים חתוכים לפרוסות
- זרעי דלעת קלויים
- דבש לבנדר (הסבר במתכון)
- 1. מניחים בסיר את שיבולת השועל, המים, היוגורט והמלח ומערבבים. מכסים את הסיר ומשאירים אותו מחוץ למקרר למשך לילה (8 שעות)
- .
- 2. למחרת מניחים את הסיר על להבה בינונית, ללא כיסוי, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עוד 3-2 דקות, עד שהדייסה מסמיכה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10-8 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- 3. מכינים דבש בניחוח לבנדר: מוסיפים לדבש עלי לבנדר קצוצים, ביחס של כפית עלים לצנצנת קטנה של דבש. מערבבים ומגישים (ניתן להכין מראש את דבש הלבנדר ולהשתמש בו גם להמתקת משקאות ומנות אחרונות אחרות).
- 4. ההגשה: מחלקים את הדייסה לקערות הגשה, מפזרים מעל יוגורט טרי, פירות, זרעי דלעת קלויים ודבש לבנדר, ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה