דייסת גריסי פנינה בתנור
מתכון של בתיה מוסקוביץ', דיאטנית קלינית המלווה את פעילות מועצת החלב לדייסת גריסי פנינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 1 (250 מ"ל) גריסי פנינה
- 1/2 ליטר מים
- 1 1/2 ליטר חלב
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים ומניחים בכלי משומן המתאים לתנור.
- 2. אופים את הדייסה בחום נמוך של 125 מעלות, במשך שעה עד שעה וחצי (ניתן אפילו לאפות 4 שעות).
- אפשר להכין דייסה דומה עם גרעינים מלאים של קוואקר, חיטה, אורז, כוסמת ודוחן.
- מגישים את הדייסה עם תוספת חלב, רסק פירות או רוטב פירות.