אורז ירוק, גבינה כחולה וענבים
זו מנה מפתה שעובדת על חוש הטעם, אבל גם על חוש הראייה: האורז הירוק משתלב עם הגבינה הכחולה והענבים השחורים מה שמוביל למנה שנראית כמו ציור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כפות שמן זית
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 2 כוסות דחוסות של תערובת ירק - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ותרד, קצוצים דק ללא הגבעולים
- 4.5 כוסות מים
- 1.5 כפות מלח
- כפית פלפל שחור
- כפית כורכום
- חצי כפית הל טחון
- כוס פיסטוקים קלויים
- ענבים שחורים, רצוי מזן" מוסקט"
- גבינה כחולה מסוג "דנבלו" או "רוקפור"
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים דקה תוך ערבוב (נזהרים לא לשרוף).
- 2. מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את המים והתבלינים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- 3. עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח נקייה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.
- 4. מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
- 5. מערבבים חצי מכמות הפיסטוקים לתוך האורז. מעבירים לצלחת הגשה.
- 6. מפזרים מעל את יתרת הפיסטוקים, פיסות גבינה וענבים.
- 7. מגישים את האורז עם הגבינה והענבים לשולחן.