תוספת לאורז
עידית אלפסי מיקב הר אודם חולקת מתכון מיוחד לכבוד ראש השנה, שלוקח מנה רגילה של אורז לבן, והופכת אותו לחגיגה נפלאה של טעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 גרם משמש מיובש
- 50 גרם שזיף מיובש
- 50 גרם צימוקים
- 50 גרם שקדים
- מעט שמן רגיל
- כף דבש
- 1/3 כוס שיכר דובדבנים של יקב "הר אודם"
אופן ההכנה
- 1. צורבים קלות במחבת עם מעט שמן כל פעם סוג אחר של פרי יבש ומוציאים לצלחת.
- 2. אח"כ יוצקים השיכר וכף דבש למחבת הריקה (לא צריך לרחוץ אחרי צריבת הפרי).
- 3. אחרי כמה דקות כשמסמיך מעט מוסיפים את כל הפירות מערבבים מבשלים מעט.
- 4. מקררים ומגישים על אורז או בצלחת לידו.