חרוסת תפוחים ושקדים

זוהי החרוסת המסורתית של יהדות חברון, שהיא חמצמצה ומרעננת. מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים כהו מעט

מתכון מאת: תמי סירקיס, מערכת וואלה!
מנות  לפסח. נמרוד סונדרס
מנות לפסח

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים
  • מיץ מחצי לימון
  • 300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן מתוק - יין קינוח או תירוש בהיר
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • 1. מגררים את תפוחי העץ במעבד מזון או בפומפייה גסה.
  • 2. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים.
  • 3. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully