- 1. החרוסת: מרתיחים את היין עם מיץ התפוחים בסיר קטן. כשהנוזל מגיע לרתיחה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מכבים את האש ומניחים בצד.
-
- 2. לתוך מעבד מזון מכניסים את התפוח, התמרים, השזיפים, הדבלים, האגוזים והקינמון. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא למעוך את הפירות לחלוטין.
-
- 3. תוך כדי פעולת מעבד המזון מוסיפים את הנוזלים החמים ומעבדים עד למרקם סמיך. כדאי להגיש את החרוסת חמימה או בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מוציאים את חזה העוף מהמקרר כשעתיים לפני תחילת העבודה בכדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
-
- 5. מעסים את חזה העוף בשמן זית ומתבלים במרווה, רוזמרין, מלח ופלפל. נותנים לנתחים לספוג את הטעמים במשך דקות ספורות.
-
- 6. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, וכאשר היא לוהטת צולים את חזה העוף משני צדדיו, כדקה מכל צד. מנמיכים את הלהבה וצולים 1/2 דקה נוספת מכל צד, עד שהעוף מוכן.
-
- 7. הרכבת המנה: משטחים את החרוסת בצלחת הגשה ומניחים מעל את העוף.
-
- 8. שורפים מצה על אש גלויה עד שהיא חרוכה קלות. שוברים את המצה לחתיכות ופירורים בגדלים לא שווים ומקשטים עימה את הצלחת. אפשר לקשט גם עם מקלות קינמון, פרחי מאכל או עלעלים קטנים וירוקים.