חזה עוף על חרוסת

חשוב מאוד להביא את חזה העוף לטמפרטורת החדר לפני הצלייה, אחרת הנתח יתייבש מבחוץ ובתוכו הוא עדיין יהיה נא

מתכון מאת: שגב משה, מערכת וואלה!
חזה עוף בפירורי מצה של השף שגב.
חזה עוף בפירורי מצה של השף שגב

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • לעוף:
  • 2 חזות עוף שלמים, מנוקים ומופרדים לשתי אונות כל אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 עלי מרווה טריים, קצוצים
  • עלים מ-1/2 גבעול רוזמרין, קצוצים דק
  • לחרוסת:
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים צלול
  • 4 כפות כוסברה, קצוצה
  • 10 תמרים מיובשים, מגולענים
  • 5 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 3 דבלים
  • 1/3 כוס אגוזי לוז קלויים
  • 1/2 תפוח-עץ ירוק
  • 1 כפית מחוקה אבקת קינמון
  • להגשה:
  • יחידה אחת של מצה

אופן ההכנה

  • 1. החרוסת: מרתיחים את היין עם מיץ התפוחים בסיר קטן. כשהנוזל מגיע לרתיחה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מכבים את האש ומניחים בצד.
  • 2. לתוך מעבד מזון מכניסים את התפוח, התמרים, השזיפים, הדבלים, האגוזים והקינמון. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא למעוך את הפירות לחלוטין.
  • 3. תוך כדי פעולת מעבד המזון מוסיפים את הנוזלים החמים ומעבדים עד למרקם סמיך. כדאי להגיש את החרוסת חמימה או בטמפרטורת החדר.
  • 4. מוציאים את חזה העוף מהמקרר כשעתיים לפני תחילת העבודה בכדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
  • 5. מעסים את חזה העוף בשמן זית ומתבלים במרווה, רוזמרין, מלח ופלפל. נותנים לנתחים לספוג את הטעמים במשך דקות ספורות.
  • 6. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה, וכאשר היא לוהטת צולים את חזה העוף משני צדדיו, כדקה מכל צד. מנמיכים את הלהבה וצולים 1/2 דקה נוספת מכל צד, עד שהעוף מוכן.
  • 7. הרכבת המנה: משטחים את החרוסת בצלחת הגשה ומניחים מעל את העוף.
  • 8. שורפים מצה על אש גלויה עד שהיא חרוכה קלות. שוברים את המצה לחתיכות ופירורים בגדלים לא שווים ומקשטים עימה את הצלחת. אפשר לקשט גם עם מקלות קינמון, פרחי מאכל או עלעלים קטנים וירוקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully