לביבות כורכום עם רוטב תפוחים
הכורכום נועד לרוב לתבל תבשילים גדולים, אבל נהדר לשים אותו גם במרכז: פליס גלזר מכינה לביבות כורכום עם רוטב תפוח, ללא גרגיר אחד של גלוטן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 יחידות:
- 2 כוסות תפוחי אדמה בינוניים עם קליפה אדומה דקה, קלופים
- 2 כפות בצל אדום קצוץ דק
- 1/4 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאד (לא חובה)
- 1/2 כוס קמח חומוס, או קצת יותר לפי הצורך
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן קוקוס
- לרוטב:
- 1 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
- 2 כפות רויון
- 1 כף שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים, או שמן זית
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
- 1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה ומגררים על פומפייה בינונית גסה (לא דק מדי כדי שלא יצא מימי מדי, וגם לא עבה מדי). מעבירים עם הנוזלים לקערה, בלי לסחוט.
- 2. מערבבים עם יתרת החומרים לקבלת עיסה.
- 3. מחממים את מחצית השמן במחבת גדולה. עם האצבעות וכף היד, יוצרים 8 לביבות קטנות ושמים בשמן החם. מטגנים משני הצדדים. אם הבלילה מימית מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים קמח חומוס. אל תדאגו אם יש מעט נוזלים בתחתית הקערה. חוזרים על הפעולה כדי ליצור עוד 8 קציצות. מגישים חם.
- 4. להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים ביחד. מגישים את הלביבות עם כפית רוטב.