וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל ירקות בניחוח כורכום

תבשיל צבעוני וקל להכנה שאפשר להגיש על אורז מלא, קינואה או דגן אחר. אם אתם עושים או קונים גהי (חמאה הודית, יש להשיג בחנויות טבע או חנויות הודיות כמו ברמלה), מה טוב, אך גם חמאה רגילה תוסיף עושר טעם ועדיפה על שמן.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

קציצות כורכום. נמרוד סונדרס
קציצות כורכום

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 4 מנות
  • 1/4 כוס (25 גרם) חמאה או גהי
  • 1 בצל קצוץ גס
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית או יותר כוסברה יבשה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה או פלפל אדום חריף
  • 1 כפית מלח, או יותר לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר חום (לא חובה)
  • 1 תפוח אדמה גדול עם קליפה דקה, חתוך לקוביות
  • 1/2 1 כוסות מים (או חצי מים חצי חלב קוקוס, או חלב קוקוס בלבד)
  • 1 ראש כרובית קטנה, מפורקת לתפרחות קטנות
  • 1 כוס אפונה ירוקה עדינה (קפואה)
  • 2 -3 עגבניות טריות מקולפות (או משומרות), חתוכות לרבעים
  • חופן קטן עלי תרד טורקי, ללא גבעולים, או 2 עלי מנגולד גדולים, ללא הגבעול האמצעי

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את חמאה ומוסיפים את הבצל והתבלינים. מטגנים רק עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והמים (או מים וחלב קוקוס), מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים את כרובית ומבשלים עוד 5-8 דקות. קורעים את עלי התרד הטורקי או המנגולד לחתיכות יחסית גדולות ומוסיפים לסיר ביחד עם האפונה והעגבניות. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות או עד לשלב בו הירקות מבושלים אך האפונה עדיין שומרת על צבע ירוק עז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully