וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות בסגנון הודי

השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה תבשיל ירקות עשיר וחריף עם קארי הודי, קוקוס וכוסברה שמוכן תוך חצי שעה

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה

משק ברזילי. נמרוד סונדרס
משק ברזילי

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 3-4 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
  • בצל קצוץ דק מאוד
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר
  • חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
  • 2 תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • כוס שעועית ירוקה חתוכה גס או לוביה בעונה אם יש
  • 6-8 פרחי ברוקולי
  • פחית חלב קוקוס
  • כף אבקת קארי
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית גרגירי חרדל שחור או צהוב
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בשמן קוקוס את הבצל עד שקיפות.
  • 2. מוסיפים את הג'ינג'ר, שום, צ'ילי וגרגירי חרדל ומאדים עוד כשתי דקות.
  • 3. מוסיפים את כל הירקות, מים עד חצי גובה של הירקות ואת התבלינים.
  • 4. מבשלים כ20 דקות בערך עד שהירקות רכים אך לא מעוכים.
  • 5. מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים עוד כשתי דקות.
  • 6. מכבים את האש ומגישים מיד עם חופן כוסברה קצוצה. המנה טעימה בפני עצמה אבל אפשר להגיש על אורז בסמטי מלא ותבשיל עדשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully