ירקות בסגנון הודי
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה תבשיל ירקות עשיר וחריף עם קארי הודי, קוקוס וכוסברה שמוכן תוך חצי שעה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 3-4 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
- בצל קצוץ דק מאוד
- 4 שיני שום כתושות
- כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר
- חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
- 2 תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
- בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
- כוס שעועית ירוקה חתוכה גס או לוביה בעונה אם יש
- 6-8 פרחי ברוקולי
- פחית חלב קוקוס
- כף אבקת קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית גרגירי חרדל שחור או צהוב
- מלח ופלפל
- להגשה:
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן קוקוס את הבצל עד שקיפות.
- 2. מוסיפים את הג'ינג'ר, שום, צ'ילי וגרגירי חרדל ומאדים עוד כשתי דקות.
- 3. מוסיפים את כל הירקות, מים עד חצי גובה של הירקות ואת התבלינים.
- 4. מבשלים כ20 דקות בערך עד שהירקות רכים אך לא מעוכים.
- 5. מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים עוד כשתי דקות.
- 6. מכבים את האש ומגישים מיד עם חופן כוסברה קצוצה. המנה טעימה בפני עצמה אבל אפשר להגיש על אורז בסמטי מלא ותבשיל עדשים.