כרובית, אפונה ותפוחי אדמה בקארי
עאלק אלו גובי. מתכון מפורום וואלה! אוכל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 כרובית מופרדת לפרחים קטנטנים
- 1/2 שקית אפונה קפואה
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית גדושה קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית שבבי צ'ילי
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מאדים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הכורכום ומערבבים יחד. מוסיפים את הכרובית מופרדת לפרחים הכי קטנים. מערבבים.
- 2. מוסיפים את כל התבלינים ואת כל הירקות. מוסיפים מים כך שהירקות יבצבצו מתוכם.
- 3. מבשלים על אש גבוהה ואפשר גם ללא מכסה. המטרה היא שתפוחי האדמה יתרככו והכרובית לא תהפוך לעיסה.
- מתקבל תבשיל מדהים קצת עוקצני בחריפותו, מתובל בטעם של קארי, עם רוטב טעים שתמיד אפשר להוסיף לו אורז או פיסות עוף או קציצות או גולש או מה שאוהבים.