כרובית, אפונה ותפוחי אדמה בקארי
עאלק אלו גובי. מתכון מפורום וואלה! אוכל
כרובית בקארי (ניצי פורום אוכל) (צילום: מערכת וואלה!)
מחשבון המרות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 כרובית מופרדת לפרחים קטנטנים
- 1/2 שקית אפונה קפואה
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית גדושה קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית שבבי צ'ילי
- מלח
- 1. מאדים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הכורכום ומערבבים יחד. מוסיפים את הכרובית מופרדת לפרחים הכי קטנים. מערבבים.
- 2. מוסיפים את כל התבלינים ואת כל הירקות. מוסיפים מים כך שהירקות יבצבצו מתוכם.
- 3. מבשלים על אש גבוהה ואפשר גם ללא מכסה. המטרה היא שתפוחי האדמה יתרככו והכרובית לא תהפוך לעיסה.
- מתקבל תבשיל מדהים קצת עוקצני בחריפותו, מתובל בטעם של קארי, עם רוטב טעים שתמיד אפשר להוסיף לו אורז או פיסות עוף או קציצות או גולש או מה שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה