- 1. שופכים 1-2 ס"מ מים רותחים לסיר ומסדרים בו את פרחי הכרובית.
-
- 2. מפזרים מעל מלח גס ומבשלים על אש גדולה עד שהמים רותחים.
-
- 3. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרובית רכה אך לא רכה מדי (אני אוהבת שהיא נשארת מעט קשה).
-
- 4. מוציאים את פרחי הכרובית ומסדרים בכלי הגשה (במים אפשר להשתמש להכנת מרק או משהו אחר).
-
- 5. שופכים בנדיבות שמן למחבת (אני בדרך כלל משתמשת בשמן זית) ומוסיפים פירורי לחם כך שהמרקם נוזלי.
-
- 6. מבשלים על אש גדולה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ושום.
-
- 7. מסירים מהאש כשהתערובת חומה כהה, ושופכים על הכרובית.
-
- הערה: אפשר להכין את אותו המתכון גם עם קישואים. במקרה כזה אני ממליצה לא להניח את הקישואים בסיר אלא בשושנת אידוי כי הם מתרככים הרבה יותר מהר מהכרובית ואם שמים אותם בסיר הקישואים למטה יהיו רכים יותר מאלה שלמלעלה.