דייסת סולת עם בננה פקאן
כמה שדייסה יכולה להיות מנחמת, וכשמכינים דייסת סולת שרקח השף רומן דימנט ממסעדת "יוליה" בנמל תל אביב, מקבלים תוצאה ממלאת וטעימה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- חלב או מים - ארבע כוסות
- 7 כפות גדושות סולת
- קורט מלח
- 2 בננות טריות קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
- 4 כפות אגוזי פקאן קלופין
- קורט מלח
- לקישוט:
- צ'יפס בננות
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב או המים על סיר קטן.
- 2. מוסיפים את הסולת ובוחשים היטב עד שהמסה מתאחדת ומתגבשת לדייסה. במידה שרואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מעט נוזלים וממשיכים לבשל.
- 3. מוסיפים קורט מלח ובוחשים בזהירות.
- 4. יוצקים לקעריות.
- 5. מסדרים את הבננות הטריות ומפזרים מעל פקאנים קצוצים.
- 6. גיוון: ניתן להמתיק עם צ'יפס בננות (בננות מיובשות).