מתכונים חמים

ריזוטו ערמונים

אורלי פלאי בורנשטיין מגישה ריזוטו פטריות איטלקי ונימוח עם ערמונים, ומגלה פטנט לעיגול פינות בפעולת הערבוב מבלי לוותר על הטעם

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

ריזוטו ערמונים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 300 גרם ערמונים
  • 10 גרם (1/2 שקית) פורצ'יני מיובשות
  • מים חמים
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 4 שאלוטס קצוצים
  • 4 גבעולי תימין
  • 1/2 1 כוסות ריזוטו
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 100-50 גרם פרמזן מגוררת
  • 1/2 3 כוסות מים חמים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. אם קולים את הערמונים מחממים מראש תנור ל-220 מעלות חורצים את קליפת הערמונים וקולים אותם בתנור חם או על פלאנצ'ה.
  • 2. בינתיים משרים את הפורצ'יני במים חמים כרבע שעה. מסננים, קוצצים אותן ושומרים את המים.
  • 3. מקלפים את הערמונים וקוצצים גס.
  • 4. מביאים את מי ההשריה של הפטריות לרתיחה.
  • 5. מחממים חמאה עם שמן (כדי למנוע את חריכתה) בסיר רחב ונמוך, מוסיפים שאלוטס ומאדים 3 דקות עם תימין, ערמונים ופטריות מיובשות. מוסיפים אורז ריזוטו ומטגנים אותו בשומן עד שכל הגרגרים מקבלים גוון לבן אטום. יוצקים יין אם משתמשים ומניחים לו להתאדות. מתבלים במלח ופלפל.
  • 6. יוצקים את מי ההשריה של הפטריות בהדרגה, בכל פעם מצקת אחת וכשהיא מתאדה עוד וכך הלאה. בכוס וחצי האחרונות אפשר לצקת בבת אחת ולכסות. מבשלים 10 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי.
  • 7. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומגישים מיד.
  • 8. גיוונים: אם לא אוהבים פטריות מוותרים עליהן ומכינים ציר על ידי בישול של מים עם בצל, שום ועשבי תיבול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully