ריזוטו עוף מהיר עם חלפיניו ופטריות
לרוב, בישול ריזוטו אורך זמן רב ודורש עמידה ממושכת ליד הסיר: לריזוטו מסורתי יש להוסיף את נוזלי הבישול בהדרגה, עד שהם נספגים היטב באורז. הסוד במתכון הבא הוא הרתחה של האורז לפני הבישול, שמקצרת את זמן הבישול. מתכון של רשת 'טיב טעם'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (ל-6 סועדים)
- כף שמן זית מאיכות טובה
- 500 גרם פרגיות (ללא עצם) או חזה עוף, חתוכים לקוביות
- 3-2 פלפלי חלפיניו אדומים, לפי הטעם
- קורט מלח
- 5 כוסות אורז ריזוטו איכותי
- 10 כוסות (2 ליטר) מרק עוף
- כמה פטריות פורטובלו או פורצ'יני, פרוסות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- להגשה:
- גבינת פקורינו או גבינת פרמזן
אופן ההכנה
- 1. מנקים את החלפיניו מהזרעים וקוצצים לקוביות בגודל 0.5X0.5 ס"מ.
- 2. יוצקים את שמן הזית למחבת מתאימה ומשחימים קלות את פרוסות העוף.
- 3. בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז והמרק יחד (המרק צריך להיות בגובה של 2 אצבעות מעל האורז) במשך 10 דקות לפחות.
- 4. מוסיפים את החלפיניו ואת הפטריות לעוף, ממליחים מעט ומוסיפים את הכל לסיר האורז. מבשלים עד לאידוי הנוזלים.
- 5. כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך. מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.