וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז חגיגי, בצל מקורמל ורימונים

אל תכינו בחג הקרוב עוד סיר אורז לבן ובנאלי. הגיעי הזמן לתת לו טאצ' מלכותי, שיעניק לו את החגיגיות המתבקשת. אורלי פלאי בורנשטיין משדרגת.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

אורז עם רימונים של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אורז עם רימונים של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כוסות אורז
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס גרגרי רימון
  • עלים מ-4 גבעולי נענע

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצלים ב-1/4 כוס שמן זית למשך 5 דקות, מעל אש בינונית-נמוכה. מוסיפים אגוזים ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהם מזהיבים.
  • 2. מוסיפים רכז רימונים, מניחים לו לצבוע אותם, מוציאים בכף מחוררת, ושומרים להמשך.
  • 3. באותו סיר מטגנים את האורז, מתבלים במלח ועלי דפנה, ומוסיפים 3 כוסות מרק או מים רותחים. מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים 18 דקות.
  • 4. מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את טבעות הבצל והאגוזים, את גרגרי הרימון ואת הנענע.
  • 5. מגישים ואוכלים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully