אורז ירוק עם משמשים
הספר "ניר צוק מבשל", שכתבה וערכה אלינוער רבין, מביא איתו אינספור מתכונים נהדרים, והמתכון לאורז ירוק עם משמשים הוא אחד הטובים שבהם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 2 כוסות אורז פרסי (500 גרם)
- שמן לטיגון
- 4 כוסות מרק עוף רותח (1 ליטר)
- ¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
- 100 גרם משמשים מיובשים
- 2 כפות צנוברים מטוגנים
- לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית (60 מ"ל)
- מיץ מלימון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. בסיר כבד מטגנים את האורז בשמן חם תוך בחישה. כשהאורז זהוב מסירים מהאש.
- 2. מוסיפים לסיר את המרק הרותח, מערבבים ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מכסים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- 3. מערבבים את עשבי התיבול הקצוצים. פורסים את המשמשים בעובי חצי ס"מ ומערבבים עם האורז ועשבי התיבול, מוסיפים את הצנוברים.
- 4. בכלי קטן מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על האורז. מגישים מיד.