דייסה של פולנטה מתוקה עם גרידת לימון, סילאן
מתכון של השף רומן דימנט ממסעדת יוליה בנמל תל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כוסות חלב (אפשר להמיר במים או חצי מים חצי חלב)
- 7 כפות גדושות של פולנטה
- גרידת לימון מלימון שלם
- 3 כפות סילאן
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב או המים על סיר קטן.
- 2.מוסיפים את הפולנטה ובוחשים היטב עד שהמסה מתאחדת ומתגבשת לדייסה. במידה ורואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מעט נוזלים וממשיכים לבשל.
- 3.מורידים מהאש מערבבים לתוך הבלילה סילאן.
- 4. מעבירים לקערות וזורים מעל גרידת לימון. מגישים.