וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פולנטה תירס טרי ופטריות

מתכון מאת: דנה מלמד ומעוז אלונים, מערכת וואלה

פולנטה עם תבשיל פטריות. נמרוד סונדרס
פולנטה עם תבשיל פטריות

מצרכים למתכון

  • לפולנטה:
  • 2 קלחי תירס מבושלים במים וחלב (ביחס של 50-50)
  • מלח
  • פלפל לבן טחון
  • כף עלי טימין טרי
  • כוס שמנת מתוקה
  • כף חמאה
  • 100 גרם פרמזן מגוררת
  • לרוטב:
  • שלל פטריות (4 פטריות יער, 5 שמפיניון, 5 פטריות פוטבלו, פטריות אנוקי או כל סוג נוסף)
  • כף חמאה
  • שליש כוס יין לבן
  • מעט טימין טרי
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים במעבד מזון את גרעיני התירס עם חצי כוס שמנת מתוקה, מלח, פלפל, טימין וחמאה.
  • 2. מעבירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מוסיפים פרמזן ועוד חצי כוס שמנת בהדרגה.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים פטריות וחמאה. מטגנים מספר דקות ומתבלים במלח, פלפל, טימין ויין לבן. ממשיכים לטגן עד שכמעט אין נוזלים במחבת. מוסיפים 3 כפות שמנת מתוקה, טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  • 4. להגשה: עורמים ערימת פולנטה בצלחת הגשה עמוקה ומעליה, יוצקים כמות נדיבה של רוטב פטריות. מגרדים מעל המנה מעט (או הרבה) פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully