דייסת שיבולת שועל ותפוחים
הקוואקר, או בשמו השני - שיבולת שוער - הוא החומר המושלם להכנת דייסה מושלמת. שף רומן דימנט ממסעדת "יוליה" בנמל תל אביב נותן את הטוויסט שלו, עם תפוחים, קינמון ולמון גראס ריחני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 5 כוסות מים או חלב
- 4 כוסות שיבולת שועל גסה
- מקל למון גראס
- כפית קינמון טחון
- 2 תפוחי גראנד סמית
- קורט מלח
- דבש
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים בסיר קטן מים או חלב עם מקל למון גראס שלם, קינמון וקורט מלח. כששהנוזלים מגיעים לרתיחה. מוסיפים שיבולת שועל ובוחשים תוך כדי הוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2. שולפים את הלמון גראס.
- 3. מסדרים בקעריות מזלפים דבש מעל על פי המתיקות הרצויה.
- 4. חותכים תפוחים לפלחים דקים ומגישים ומסדרים על הקעריות.