מתכונים חמים

דייסת שיבולת שועל ותפוחים

הקוואקר, או בשמו השני - שיבולת שוער - הוא החומר המושלם להכנת דייסה מושלמת. שף רומן דימנט ממסעדת "יוליה" בנמל תל אביב נותן את הטוויסט שלו, עם תפוחים, קינמון ולמון גראס ריחני.

מתכון מאת: רומן דימנט, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

דייסות מסעדת יוליה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 5 כוסות מים או חלב
  • 4 כוסות שיבולת שועל גסה
  • מקל למון גראס
  • כפית קינמון טחון
  • 2 תפוחי גראנד סמית
  • קורט מלח
  • דבש
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר קטן מים או חלב עם מקל למון גראס שלם, קינמון וקורט מלח. כששהנוזלים מגיעים לרתיחה. מוסיפים שיבולת שועל ובוחשים תוך כדי הוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. שולפים את הלמון גראס.
  • 3. מסדרים בקעריות מזלפים דבש מעל על פי המתיקות הרצויה.
  • 4. חותכים תפוחים לפלחים דקים ומגישים ומסדרים על הקעריות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully