וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אורז מכוסה" מפרו

התשובה הפרואנית למקלובה היא מנה הפוכה של אורז עם בשר, צימוקים, זיתים וביצים קשות, מתובלת באחי אמריו - פלפל צ'ילי צהוב ייחודי.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

אורז מכוסה פרואני עם אחי אמריו. ShutterStock
אורז מכוסה פרואני עם אחי אמריו

מצרכים למתכון

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1/2 1 כוסות אורז לבן
  • 2 כוסות מים
  • בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון או קצוץ
  • עגבנייה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3/4 כוס צימוקים שחורים, מושרים רבע שעה במעט מים רותחים
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
  • 1/4 כוס צנוברים, קלויים
  • 4 ביצים קשות, קלופות
  • 1-2 כפיות אחי אמריו (או צ'ילי אדום כתוש עם כמה טיפות מיץ לימון)
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שתי כפות משמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.
  • 2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  • 3. מכינים את תערובת הבשר: בסיר בינוני מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל שלוש דקות (אין צורך שישחים).
  • 4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו מאדום לחום.
  • 5. מוסיפים את העגבנייה וכוס מים, מכסים ומבשלים עד שהנוזלים יתאדו והבשר יתרכך.
  • 6. מוסיפים את הצימוקים עם מי ההשריה, את הזיתים ואת הצנוברים.
  • 7. קוצצים את הביצים לקוביות (אם יש פורס ביצים, אפשר לפרוס אותן פעמיים - פעם לרוחב ופעם לאורך) ומוסיפים גם אותן לסיר.
  • 8. מתבלים באחי אמריו (או בצ'ילי האדום הכתוש עם הלימון), במלח ובפלפל שחור. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • 9. מרכיבים את המנה: מרטיבים קערית אישית עמוקה במים, כדי שהאורז לא יידבק. ממלאים כרבע מהקערה באורז ומהדקים קלות.
  • 10. מעל האורז מניחים את תערובת הבשר, עד לכשלושה-רבעים מגובה הקערה. מסיימים בעוד שכבה של אורז. מכסים את הקערית בצלחת שטוחה והופכים.
  • 11. מרימים בזהירות את הקערית. שוטפים את הקערית במים לפני שמרכיבים את המנה הבאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully