- 1. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שתי כפות משמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.
-
- 2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
-
- 3. מכינים את תערובת הבשר: בסיר בינוני מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל שלוש דקות (אין צורך שישחים).
-
- 4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו מאדום לחום.
-
- 5. מוסיפים את העגבנייה וכוס מים, מכסים ומבשלים עד שהנוזלים יתאדו והבשר יתרכך.
-
- 6. מוסיפים את הצימוקים עם מי ההשריה, את הזיתים ואת הצנוברים.
-
- 7. קוצצים את הביצים לקוביות (אם יש פורס ביצים, אפשר לפרוס אותן פעמיים - פעם לרוחב ופעם לאורך) ומוסיפים גם אותן לסיר.
-
- 8. מתבלים באחי אמריו (או בצ'ילי האדום הכתוש עם הלימון), במלח ובפלפל שחור. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
-
- 9. מרכיבים את המנה: מרטיבים קערית אישית עמוקה במים, כדי שהאורז לא יידבק. ממלאים כרבע מהקערה באורז ומהדקים קלות.
-
- 10. מעל האורז מניחים את תערובת הבשר, עד לכשלושה-רבעים מגובה הקערה. מסיימים בעוד שכבה של אורז. מכסים את הקערית בצלחת שטוחה והופכים.
-
- 11. מרימים בזהירות את הקערית. שוטפים את הקערית במים לפני שמרכיבים את המנה הבאה.