מנסף בקר עם אורז מתובל
קדירת צוואר בקר טרי עם אורז מתובל, בצל ושקדים קלויים
מנסף : תבשיל בקר מעל אורז עם זעפרן (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 4 מנות
- לבשר:
- 1.2 ק"ג צוואר בקר עם עצם פרוס ל-4 (מבקשים מהקצב)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פלפל אנגלי
- 2-3 מסמרי צפורן
- 1 מקל קינמון
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- מעט גרגרי פלפל שחור שלמים
- לאורז:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
- 3 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום
- לבצלים המטוגנים:
- 4 כפות שמן זית
- 2-3 בצלים, פרוסים ומטוגנים עד הזהבה
- כפית בהרט
- חופן שקדים פרוסים וצנוברים, קלויים או מטוגנים (רשות)
- 1. הבשר: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים חצי מכמות הבשר וצורבים כ- 3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת וצורבים באותו אופן את שאר הבשר.
- 2. מחזירים את הנתחים הצרובים לסיר, מוסיפים את התבלינים, מלח ומים רק עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
- 3. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים שעתיים או עד שהבשר נימוח מכוסה חלקית.
- 4. במקביל, מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז וקולים על להבה גבוהה אגב ערבוב כדקה.
- 5. יוצקים את המים, הזעפרן או הכורכום ואת המלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
- 6. מבשלים מכוסה 17 דקות עד שהאורז נראה תפוח ונאה.
- מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 20 דקות.
- 7. הבצלים: במחבת רחבה מטגנים את הבצלים בשמן (מומלץ ורצוי להוסיף שמן ושומן מבישול הבשר). מוסיפים את הבהרט והמלח ומטגנים מעל להבה גבוהה 12 דקות או עד הזהבה.
- 8. ההגשה: על צלחת הגשה גדולה או על צלחות אישיות עורמים את האורז, מעליו שמים בנדיבות בצל מטוגן ומעליו אץ פרוסת הצוואר הנימוחות. מעטרים בשקדים ו/או צנוברים קלויים ומגישים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה