- 1. הבשר: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים חצי מכמות הבשר וצורבים כ- 3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת וצורבים באותו אופן את שאר הבשר.
-
- 2. מחזירים את הנתחים הצרובים לסיר, מוסיפים את התבלינים, מלח ומים רק עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
-
- 3. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים שעתיים או עד שהבשר נימוח מכוסה חלקית.
-
- 4. במקביל, מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז וקולים על להבה גבוהה אגב ערבוב כדקה.
-
- 5. יוצקים את המים, הזעפרן או הכורכום ואת המלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
-
- 6. מבשלים מכוסה 17 דקות עד שהאורז נראה תפוח ונאה.
- מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 20 דקות.
-
- 7. הבצלים: במחבת רחבה מטגנים את הבצלים בשמן (מומלץ ורצוי להוסיף שמן ושומן מבישול הבשר). מוסיפים את הבהרט והמלח ומטגנים מעל להבה גבוהה 12 דקות או עד הזהבה.
-
- 8. ההגשה: על צלחת הגשה גדולה או על צלחות אישיות עורמים את האורז, מעליו שמים בנדיבות בצל מטוגן ומעליו אץ פרוסת הצוואר הנימוחות. מעטרים בשקדים ו/או צנוברים קלויים ומגישים