מתכונים חמים

מנסף בקר עם אורז מתובל

קדירת צוואר בקר טרי עם אורז מתובל, בצל ושקדים קלויים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנסף : תבשיל בקר מעל אורז עם זעפרן

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4 מנות
  • לבשר:
  • 1.2 ק"ג צוואר בקר עם עצם פרוס ל-4 (מבקשים מהקצב)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פלפל אנגלי
  • 2-3 מסמרי צפורן
  • 1 מקל קינמון
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מעט גרגרי פלפל שחור שלמים
  • לאורז:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום
  • לבצלים המטוגנים:
  • 4 כפות שמן זית
  • 2-3 בצלים, פרוסים ומטוגנים עד הזהבה
  • כפית בהרט
  • חופן שקדים פרוסים וצנוברים, קלויים או מטוגנים (רשות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הבשר: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים חצי מכמות הבשר וצורבים כ- 3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת וצורבים באותו אופן את שאר הבשר.
  • 2. מחזירים את הנתחים הצרובים לסיר, מוסיפים את התבלינים, מלח ומים רק עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
  • 3. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים שעתיים או עד שהבשר נימוח מכוסה חלקית.
  • 4. במקביל, מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז וקולים על להבה גבוהה אגב ערבוב כדקה.
  • 5. יוצקים את המים, הזעפרן או הכורכום ואת המלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
  • 6. מבשלים מכוסה 17 דקות עד שהאורז נראה תפוח ונאה.
  • מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 20 דקות.
  • 7. הבצלים: במחבת רחבה מטגנים את הבצלים בשמן (מומלץ ורצוי להוסיף שמן ושומן מבישול הבשר). מוסיפים את הבהרט והמלח ומטגנים מעל להבה גבוהה 12 דקות או עד הזהבה.
  • 8. ההגשה: על צלחת הגשה גדולה או על צלחות אישיות עורמים את האורז, מעליו שמים בנדיבות בצל מטוגן ומעליו אץ פרוסת הצוואר הנימוחות. מעטרים בשקדים ו/או צנוברים קלויים ומגישים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully