פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מנסף בקר עם אורז מתובל

      קדירת צוואר בקר טרי עם אורז מתובל, בצל ושקדים קלויים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנסף : תבשיל בקר מעל אורז עם זעפרן ( , אסף אמברם)
      מנסף : תבשיל בקר מעל אורז עם זעפרן ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 4 מנות
      • לבשר:
      • 1.2 ק"ג צוואר בקר עם עצם פרוס ל-4 (מבקשים מהקצב)
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 כפות פלפל אנגלי
      • 2-3 מסמרי צפורן
      • 1 מקל קינמון
      • מעט אגוז מוסקט מגורר
      • מעט גרגרי פלפל שחור שלמים
      • לאורז:
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
      • 3 כוסות מים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום
      • לבצלים המטוגנים:
      • 4 כפות שמן זית
      • 2-3 בצלים, פרוסים ומטוגנים עד הזהבה
      • כפית בהרט
      • חופן שקדים פרוסים וצנוברים, קלויים או מטוגנים (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. הבשר: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים חצי מכמות הבשר וצורבים כ- 3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת וצורבים באותו אופן את שאר הבשר.
      • 2. מחזירים את הנתחים הצרובים לסיר, מוסיפים את התבלינים, מלח ומים רק עד גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
      • 3. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים שעתיים או עד שהבשר נימוח מכוסה חלקית.
      • 4. במקביל, מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז וקולים על להבה גבוהה אגב ערבוב כדקה.
      • 5. יוצקים את המים, הזעפרן או הכורכום ואת המלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
      • 6. מבשלים מכוסה 17 דקות עד שהאורז נראה תפוח ונאה.
      • מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח לפחות 20 דקות.
      • 7. הבצלים: במחבת רחבה מטגנים את הבצלים בשמן (מומלץ ורצוי להוסיף שמן ושומן מבישול הבשר). מוסיפים את הבהרט והמלח ומטגנים מעל להבה גבוהה 12 דקות או עד הזהבה.
      • 8. ההגשה: על צלחת הגשה גדולה או על צלחות אישיות עורמים את האורז, מעליו שמים בנדיבות בצל מטוגן ומעליו אץ פרוסת הצוואר הנימוחות. מעטרים בשקדים ו/או צנוברים קלויים ומגישים

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -