וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל זנב עגל

תבשיל זנב עגל טרי עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל זנב עגל טרי עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים. אסף אמברם,
תבשיל זנב עגל טרי עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4-5 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 זנב עגל טרי, חתוך לחתיכות גדולות
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
  • 750 גרם ארטישוק ירושלמי (בערך 6 שורשים) קלוף וחתוך גס
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • 1 כפית תערובת תבלינים ראס אל חנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח, פלפל שחור
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית, מוסיפים חצי מכמות הבשר וצורבים עד השחמה כ-3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת, צורבים באותו אופן את שאר החתיכות ומוציאים גם אותו.
  • 2. מוסיפים לסיר בו צרבנו את הבשר את הבצל ומטגנים מעל להבה גבוהה במשך 6-5 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
  • 3. מוסיפים גם את הארטישוק הירושלמי, התבלינים, הזיתים והסוכר. מביאים לרתיחה, ומחזירים את הבשר הצרוב.
  • 4. יוצקים מים עד גובה המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים שוב לרתיחה.
  • 5. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה במשך שעתיים או עד שהבשר נימוח. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וסוכר. מגישים לצד אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully