פרקדל פלאפל טופו אינדונזי
עם כל הכבוד לישראל, אנחנו לא המצאנו את הפלאפל. ישנן כל מיני גרסאות ברחבי העולם, והגרסה האינדונזית היא ללא ספק אחת הטובות שבהן.
פרקדל של אתי אלימלך (צילום: יח"צ, אתי אלימלך)
מחשבון המרות
- 250 גרם טופו מסונן מנוזלים באיכות טובה (טעם ניטרלי)
- 1 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 כוס קמח
- 5 שיני שום כתושות
- צרור גדול של בצל ירוק קצוץ דק, העלים הירוקים בלבד
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס סויה מתוקה
- שמן קנולה
- 1. מגרדים את הטופו לתוך קערה גדולה, ומוסיפים את כל שאר החומרים. לשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה, לספיגת טעמים.
- 3. מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים בגודל של אגוזי מלך.
- 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק. חשוב לא לחמם את השמן יתר על המידה, ולשמור עליו בטמפרטורה בינונית, כי בתערובת יש סוכרים, שעלולים להשחים את הכדורים במהירות רבה ולהישרף. מומלץ לטגן 5 כדורים בכל פעם, עד שהם משחימים ממש כמו פלאפל.
- 5. להגשה: ניתן לשפד על שיפודי במבוק, ולהניח על רוטב בוטנים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה