וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת פלפלים וגרגרי חומוס

קדירה צמחונית וצבעונית עם פלפלים, כרישה וגרגרי חומוס. ומלץ לאכול עם הרבה אורז או לנשנש בטמפרטורת החדר

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

קדירת חומוס עם פלפלים, כרישה ועגבניות. נמרוד סונדרס,
קדירת חומוס עם פלפלים, כרישה ועגבניות/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 5-6 מנות
  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבשים מושרים בשפע מים למשך לילה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה פרוסה
  • 2 פלפלים (אדום וכתום) חתוכים לקוביות
  • ½-1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט כמון
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות או 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את החומוס ממי ההשריה. מעבירים לסיר ומבשלים בהרבה מים ואבקת סודה לשתיה כשעה ורבע או עד לריכוך, בלי שהגרגרים יאבדו את צורתם. מסננים ואם רוצים שומרים את מי הבישול להכנת מרק.
  • 2.מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את הכרישה והפלפלים (כולל החריף) עד שהם מזיעים קצת ומוציאים טעמים.
  • 3.מוסיפים את גרגרי החומוס, מתבלים ומערבבים 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים את העגבניות ומערבבים עוד דקה-שתיים על אש גבוהה. מפזרים כוסברה ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully