
חומוס צלוי עם צ'יפוטלה מקסיקני של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)
- ל-4 מנות:
- 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס יבשים
- כחצי כפית סודה לשתייה
- 1 בצל סגול
- 1 עגבניה
- 1 פלפל צ'יפוטלה ו/או צ'ילי
- מלח
- חצי צרור עלי כוסברה קצוצים
- 1. משרים את החומוס בשפע של מים עם סודה לשתייה למשך 12 שעות לפחות.
- 2. מבשלים את גרגרי החומוס עם שפע של מים וקורט של סודה לשתייה במשך שעתיים לפחות עד שהם רכים לחלוטין. מצננים.
- 3. מחממים מחבת גריל עם מעט שמן זית וקולים את פלחי הבצל והעגבניה יחד עם גרגרי החומוס, הצ'יפוטלה והמלח. כשהכל מריח כל כך טוב שכבר אי אפשר יותר להתאפק מורידים מהכיריים, מוסיפים כוסברה ומגישים.
עוד מתכוני תוספות
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה