- 1. להכנת החומוס מסננים את החומוס ושוטפים אותו היטב בקערה במים. מעבירים את החומוס לסיר גדול, מכסים במים ומוסיפים את אבקת האפייה. מבשלים במשך כשעה על אש גבוהה ומסירים מדי פעם את הקצף שנוצר.
-
- 2. לאחר שעה מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים נוספות עד שהחומוס מתרכך. מסירים מהאש ומצננים.
-
- 3. לאחר שהחומוס הצטנן, מעבירים לקערה קטנה מעט מהחומוס ושומרים להגשה. את יתרת החומוס מעבירים למעבד מזון ומרסקים היטב.
-
- 4. מוסיפים פנימה את הטחינה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים יחד עד לקבלת ממרח אחיד.
-
- 5. להכנת רוטב התטבילה: מערבבים יחד בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
-
- 6. להרכבת המנה מסדרים את החומוס בכלי הגשה, עורמים את גרגרי החומוס שנותרו במרכז המנה, יוצקים את רוטב התטבילה על החומוס ומפזרים צנוברים קלויים, עשבי תיבול ופפריקה מתוקה.
-
- 7. מגישים עם פיתה חמה וירקות טריים.