חומוס אבו-דוחול עם רוטב תטבילה

תבשיל החומוס של אבו-דוחול עבר במשפחה מהאב אל הבן. הוא מלווה ברוטב חריף ופיקנטי ומקושט בצנוברים קלויים ובעשבי תיבול טריים, שמוסיפים רעננות למנה הממכרת.

מתכון מאת: דוחול ספדי, מערכת וואלה!
חומוס אבו דוחול עם תטבילה מתוך הספר המטבח הערבי גלילי. קובי מזור,
חומוס אבו דוחול עם תטבילה מתוך הספר המטבח הערבי גלילי(צילום: קובי מזור)

מצרכים

  • לחומוס:
  • 1 ק"ג חומוס בולגרי שהושרה במים במהלך הלילה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם
  • להכנת רוטב התטבילה:
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • מעט מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • לקישוט המנה
  • מעט צנוברים קלויים
  • עלי פטרוזיליה או רשאד קצוצים גס
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. להכנת החומוס מסננים את החומוס ושוטפים אותו היטב בקערה במים. מעבירים את החומוס לסיר גדול, מכסים במים ומוסיפים את אבקת האפייה. מבשלים במשך כשעה על אש גבוהה ומסירים מדי פעם את הקצף שנוצר.
  • 2. לאחר שעה מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים נוספות עד שהחומוס מתרכך. מסירים מהאש ומצננים.
  • 3. לאחר שהחומוס הצטנן, מעבירים לקערה קטנה מעט מהחומוס ושומרים להגשה. את יתרת החומוס מעבירים למעבד מזון ומרסקים היטב.
  • 4. מוסיפים פנימה את הטחינה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים יחד עד לקבלת ממרח אחיד.
  • 5. להכנת רוטב התטבילה: מערבבים יחד בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  • 6. להרכבת המנה מסדרים את החומוס בכלי הגשה, עורמים את גרגרי החומוס שנותרו במרכז המנה, יוצקים את רוטב התטבילה על החומוס ומפזרים צנוברים קלויים, עשבי תיבול ופפריקה מתוקה.
  • 7. מגישים עם פיתה חמה וירקות טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully