- 1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מים עם מעט סודה לשתייה שתעזור בריכוך, למשך 12 שעות לפחות, למרות שתמיד אומרים לילה. תאמינו לי זה כדאי.
-
- 2. מבשלים את גרגרי החומוס בסיר גדול עם שפע מים ללא מלח במשך שעתיים ואם צריך יותר. הגרגרים צריכים להיות ממש-ממש רכים והמים עכורים.
-
- 3. מרסקים את החומוס עם 1/2 כוס ממי הבישול החמימים, שום וטחינה משובחת (חשוב!), במעבד מזון. נותנים למעבד המזון לעבוד כמה דקות טובות, בלי להתבאס מהרעש עד שמתקבלת משחה קרמית מאוד.
-
- 4. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון. עכשיו זה המאני טיים, זה הזמן שלכם להשפיע, כי כאן מתרחש ההבדל בין חומוס לחומוס. פעם הייתי מוסיפה כמון ולפעמים מעט פפריקה. אבל לאחרונה התחלתי להוסיף את התבלין הסודי שלי דואה, תערובת תיבול ארומטית במיוחד, שמעניקה לחומוס את החותמת האישית שלי.
-
- 5. מגישים עם פיתות חמות.