סלט חצילים וגרגרי חומוס

תשכחו מהפיתה המסודרת והרגילה שלכם: למה שלא תקרעו אותה לחתיכות, ותקלו אותה בתנור? כך היא תהיה מגש נהדר לסלט החצילים והחומוסים המתובלים.

מתכון מאת: בל קפצן, מערכת וואלה!
סלט חצילים וחומוס. דן פרץ,
סלט חצילים וחומוס(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • לסלט חצילים:
  • 2 חצילים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שקדים טחונים
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושל עד רכות במים רותחים ומלח
  • עגבנייה מרוסקת
  • כפית כמון
  • מיץ לימון
  • 4 שיני שום
  • מלח פלפל גרוס לפי הטעם
  • למצע הפיתות:
  • 3 פיתות בשרניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. לסלט חצילים: קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוכם, קולפים וקוצצים את בשר החציל.
  • 2. מוסיפים את שמן הזית, השקדים הטחונים, העגבניה המרוסקת, התבלינים, השום והלימון. מערבבים היטב. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
  • 3. להרכבה: מפרידים את שולי הפיתה לשני חצאים. את הצדדים הפנימיים מורחים בשמן הזית, השום הכתוש ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור חם מאוד את הפיתות עד לפריכות.
  • 4. בצלחת הגשה מסדרים קרעים מן הפיתות ועליהן את סלט החצילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully