סלט חצילים וגרגרי חומוס
תשכחו מהפיתה המסודרת והרגילה שלכם: למה שלא תקרעו אותה לחתיכות, ותקלו אותה בתנור? כך היא תהיה מגש נהדר לסלט החצילים והחומוסים המתובלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לסלט חצילים:
- 2 חצילים גדולים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שקדים טחונים
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושל עד רכות במים רותחים ומלח
- עגבנייה מרוסקת
- כפית כמון
- מיץ לימון
- 4 שיני שום
- מלח פלפל גרוס לפי הטעם
- למצע הפיתות:
- 3 פיתות בשרניות
- 3 כפות שמן זית
- 6 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. לסלט חצילים: קולים את החצילים על האש (אפשר על גם על הגז) עד לריכוכם, קולפים וקוצצים את בשר החציל.
- 2. מוסיפים את שמן הזית, השקדים הטחונים, העגבניה המרוסקת, התבלינים, השום והלימון. מערבבים היטב. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
- 3. להרכבה: מפרידים את שולי הפיתה לשני חצאים. את הצדדים הפנימיים מורחים בשמן הזית, השום הכתוש ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור חם מאוד את הפיתות עד לפריכות.
- 4. בצלחת הגשה מסדרים קרעים מן הפיתות ועליהן את סלט החצילים.