- 1. קולים את החצילים על להבה גלויה. אפשרי כמובן לקלות גם בתנור דבר שמונע אולי לכלוך אבל לא מעניק את אותו טעם מעושן מדהים. קולפים את החציל (לא מתחת למים, אלא לאט ובזהירות).
-
- 2. מכינים טחינה ירוקה: במי מלח רותחים חולטים צרור פטרוזיליה למשך 30 שניות ומעבירים למי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על אותו צבע ירוק נחשק.במג'מיקס טוחנים את הפטרוזיליה החלוטה ומוסיפים את חומרי הטחינה מהמתכון הקודם. תוך כדי פעולת המג'מיקס מוסיפים את המים לקבלת הסמיכות הנדרשת.
-
- 3. לאחר שקצצנו את כל מרכיבי הסלט (אגב זה סלט מדהים בפני עצמו, מפתיע, חמצמץ ורענן) מעבירים אותם לקערת ערבוב ומתבלים בהרבה מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל שחור.
- בצלחת ההגשה מסדרים את הטחינה הירוקה, עליה חציל קלוי וקלוף ומעל הכל את אותו סלט בצל ירוק. אפשרי להזליף מעט דבש תמרים זה מוסיף המון.