וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל קלוי עם סלט בצל ירוק חמוץ

חציל בטחינה הוא אולי הסלט הכי מאפיין של המסעדות בישראל בשנות התשעים ובעצם גם היום. הוויכוח העיקש מי "גילה" את הסלט הזה בכלל לא רלבנטי, העיקר שניתן להתענג מהטעמים של החציל החרוך שביחד עם סלט בצל ירוק - שבפני עצמו הוא מהמם – יוצרים מנה קלה להכנה, טעימה ומענ

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

חציל קלוי עם סלט בצל ירוק. ברני ארדוב
חציל קלוי עם סלט בצל ירוק

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים (בלאדי או לא לבחירתכם)
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות
  • 20 גרגירי קימל קלויים
  • 5 גרגירי כוסברה
  • 1/2 כפית גרידת לימון (רק הצהוב)
  • 1/4 כפית צ'ילי ירוק קצוץ
  • מיץ לימון (הרבה)
  • טחינה ירוקה

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החצילים על להבה גלויה. אפשרי כמובן לקלות גם בתנור דבר שמונע אולי לכלוך אבל לא מעניק את אותו טעם מעושן מדהים. קולפים את החציל (לא מתחת למים, אלא לאט ובזהירות).
  • 2. מכינים טחינה ירוקה: במי מלח רותחים חולטים צרור פטרוזיליה למשך 30 שניות ומעבירים למי קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על אותו צבע ירוק נחשק.במג'מיקס טוחנים את הפטרוזיליה החלוטה ומוסיפים את חומרי הטחינה מהמתכון הקודם. תוך כדי פעולת המג'מיקס מוסיפים את המים לקבלת הסמיכות הנדרשת.
  • 3. לאחר שקצצנו את כל מרכיבי הסלט (אגב זה סלט מדהים בפני עצמו, מפתיע, חמצמץ ורענן) מעבירים אותם לקערת ערבוב ומתבלים בהרבה מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל שחור.
  • בצלחת ההגשה מסדרים את הטחינה הירוקה, עליה חציל קלוי וקלוף ומעל הכל את אותו סלט בצל ירוק. אפשרי להזליף מעט דבש תמרים זה מוסיף המון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully