סלט חצילים מהיר חמוץ-מתוק
מעין תבשיל. מהיר, קל להכנה ובעל טעם נפלא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים בינוניים, בערך חצי קילו סה"כ
- 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
- 3 כפות שטוחות סוכר
- 2 כפות שמן רגיל או שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החצילים, מבלי לקלוף, לקוביות גדולות. משתדלים שבכל קובייה יהיה צד אחד עם קליפה. זה ישמור על קוביות החצילים שלא יתפרקו בבישול לכדי עיסה. מעבירים את הקוביות לסיר בינוני.
- 2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית, לא גבוהה מדי, במשך 20 דקות. מקפידים כל כמה דקות להרים את המכסה, לערבב ולוודא שהתחתית לא נשרפת. אם מתחיל להיחרך, מנמיכים את האש.