מתכונים חמים

חומוס קל ופשוט בהכנה ביתית

הוא מזין, בריא, ממכר והכי חשוב - קונצנזוס כחול-לבן. רוני קדר מראה שהכנה של חומוס טוב בבית, זה ממש לא עסק מסובך (ואפילו יכול להיות טעים יותר מחומוסיות).

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

חומוס ביתי

מחשבון המרות

מצרכים

  • שלב ההכנה מראש:
  • 1 ק"ג חומוס (עדיף זן בולגרי קטן – את הגדולים תשאירו למרק של הקוסקוס)
  • שלב הבישול (ל-4 מנות אישיות):
  • 550 גרם גרגירי חומוס מבושלים
  • 150 מ"ל מים
  • 1 לימון סחוט
  • 180 גרם טחינה
  • 1 כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את גרגירי החומוס בקערת זכוכית או פלסטיק אבל לא מתכת. מכסים במים ומניחים ללילה ואפילו יממה להשריה. מחליפים את המים מדי פעם.
  • 2. שוטפים את החומוסים היטב ומעבירים לסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע קטן כ-3 שעות או שעה וחצי בסיר לחץ. במהלך הבישול כדאי לעשות עצירה, להוציא את הגרגירים מהמים ולמולל אותם בין הידיים על מנת הקליפות תיפרדנה מהגרגר. מחזירים לסיר.
  • 3. כשהחומוס מוכן והוא רך מאוד מסננים את הגרגרים ומצננים. שומרים את המים. מומלץ אפילו להעביר אותם לצינון במקרר.
  • 4. מחלקים ל-4 שקיות: שוקלים כ-550 גרם חומוס ומעבירים לשקית. מוסיפים 150 מ"ל מים לשקית. סוגרים ומקפיאים או שומרים במקרר יום.
  • 5. מכינים במקום: במידה ומקפיאים - כדי להפשיר את הגרגירים, די להם בבילוי של 3 דקות בקערית עם מים רותחים. אם לא, ממשיכים כרגיל.
  • 6. מעבירים את הגרגירים ונוזל החומוס למעבד מזון. טוחנים כמה דקות עד שהמרקם חלק או מעט גרגירי. מוסיפים טחינה ולימון וטוחנים. מוסיפים מלח וטוחנים שוב כדקה.
  • 7. טועמים ומתקנים תיבול. אם אתם אוהבים את החומוס חמוץ יותר – הוסיפו לימון ואם מעדיפים טעם יותר דומיננטי של טחינה – אל תהססו.
  • 8. מעבירים מיד לקירור.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully