- 1. מניחים את גרגירי החומוס בקערת זכוכית או פלסטיק אבל לא מתכת. מכסים במים ומניחים ללילה ואפילו יממה להשריה. מחליפים את המים מדי פעם.
-
- 2. שוטפים את החומוסים היטב ומעבירים לסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע קטן כ-3 שעות או שעה וחצי בסיר לחץ. במהלך הבישול כדאי לעשות עצירה, להוציא את הגרגירים מהמים ולמולל אותם בין הידיים על מנת הקליפות תיפרדנה מהגרגר. מחזירים לסיר.
-
- 3. כשהחומוס מוכן והוא רך מאוד מסננים את הגרגרים ומצננים. שומרים את המים. מומלץ אפילו להעביר אותם לצינון במקרר.
-
- 4. מחלקים ל-4 שקיות: שוקלים כ-550 גרם חומוס ומעבירים לשקית. מוסיפים 150 מ"ל מים לשקית. סוגרים ומקפיאים או שומרים במקרר יום.
-
- 5. מכינים במקום: במידה ומקפיאים - כדי להפשיר את הגרגירים, די להם בבילוי של 3 דקות בקערית עם מים רותחים. אם לא, ממשיכים כרגיל.
-
- 6. מעבירים את הגרגירים ונוזל החומוס למעבד מזון. טוחנים כמה דקות עד שהמרקם חלק או מעט גרגירי. מוסיפים טחינה ולימון וטוחנים. מוסיפים מלח וטוחנים שוב כדקה.
-
- 7. טועמים ומתקנים תיבול. אם אתם אוהבים את החומוס חמוץ יותר הוסיפו לימון ואם מעדיפים טעם יותר דומיננטי של טחינה אל תהססו.
-
- 8. מעבירים מיד לקירור.