ירקות צלויים עם גרגרי חומוס
תבשיל של ירקות מתובלים שמתאים לא רק לקוסקוס, אלא גם כמנה ראשונה, או כתוספת למנה עיקרית. אורלי פלאי-ברונשטיין ממליצה להגיש לצד יוגורט ונענע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-2 מנות:
- 2 קישואים חתוכים גס
- 1 גזר חתוך גס
- 1 דלורית חתוכה גס
- 1 בצל סגול חתוך לפלחים
- 1 כוס גרגרי חומוס שבושלו מראש
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית או 1 כף פלפלצ'ומה (תלוי איך אתם עם חריף)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- חופן נענע קצוצה
- 1 מיכל יוגורט
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הירקות עם התבלינים והשמן.
- 2. משטחים הכל בתבנית, מכסים ואופים 20 דקות.
- 3. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהכל משחים יפה.
- 4. מגישים חם, או בטמפרטורת החדר, על מצע של יוגורט, עם עלי נענע מעל.