ירקות צלויים עם גרגרי חומוס

תבשיל של ירקות מתובלים שמתאים לא רק לקוסקוס, אלא גם כמנה ראשונה, או כתוספת למנה עיקרית. אורלי פלאי-ברונשטיין ממליצה להגיש לצד יוגורט ונענע.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
ירוקת בתנור של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
ירוקת בתנור של אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-4-2 מנות:
  • 2 קישואים חתוכים גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 דלורית חתוכה גס
  • 1 בצל סגול חתוך לפלחים
  • 1 כוס גרגרי חומוס שבושלו מראש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית או 1 כף פלפלצ'ומה (תלוי איך אתם עם חריף)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית נענע מיובשת ומפוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • חופן נענע קצוצה
  • 1 מיכל יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הירקות עם התבלינים והשמן.
  • 2. משטחים הכל בתבנית, מכסים ואופים 20 דקות.
  • 3. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהכל משחים יפה.
  • 4. מגישים חם, או בטמפרטורת החדר, על מצע של יוגורט, עם עלי נענע מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully