ירקות אנטי פסטי
מתכון של השף ויקטור כהן עבור "דורות מוצרי שום ותיבול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 דלורית בינונית
- 2 זוקיני בינוני
- 1 בטטה מוארכת בינונית
- 2 בצל סגול
- 200 גרם פטריות טריות
- (אפשר להוסיף מגוון ירקות נוסף כרובית, גזר, כרוב....)
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 קוביות ג'ינג'ר כתוש דורות
- 4 קוביות שום כתוש דורות
- 2 כפות דבש
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 1-2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית גרגרי חרדל
- 1 כף סוכר
- מעט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- מעט טימין ורוזמרין
אופן ההכנה
- 1. קולפים וחתכים את הירקות לשישיות או לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומניחים בקערה.
- 2. יוצקים על הירקות החתוכים את השמן ויתר החומרים. מערבבים ומשרים כ-20-30 דקות.
- 3. שמים בתבנית אפיה ואופים כ-20 דקות בחום של 180-200 מעלות, עד השחמה קלה.
- אפשר גם לשפד על שיפודים ולצלות על גריל תוך כדי מריחת המרינאדה על הירקות.