- 1. מפרידים את הכרובית לתפרחות (את הגזע והעלים ניתן להקפיא ולהשתמש בהם להכנת צירים ומרקים).
-
- 2. מבאים לרתיחה סיר בינוני עם מים וחולטים בו את תפרחות הכרובית עם מכסה כ-4-5 דקות. מסננים ונותנים לכרוביות להתקרר.
-
- 3. הבלילה: שמים את 2 סוגי הקמח, הביצה (אם משתמשים) והמלח בקערה גדולה. מוסיפים כוס ורבע (300 מ"ל) מהבירה וטורפים היטב לבלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט בירה.
-
- 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומניחים את התפרחות המבושלות בבלילה.
-
- 5. בעזרת מלקחיים מעבירים את הכרוביות לשמן החם, ומטגנים 5-6 תפרחות במקביל (כדי לא לקרר את השמן). מוציאים לנייר סופג.
-
- 6. להגשה: מסדרים יפה חומוס בצלחות, מעליו עורמים כרוביות מטוגנות וזורים פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם רבע לימון טרי בצד.