חומוס עם פרחי כרובית פריכים

שוברים בקלות את שגרת התוספות לחומוס עם שילוב מנצח בין הממרח האהוב לפרחי כרובית זהובים ופריכים, מיץ לימון ומעט פטרוזיליה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-3 מנות:
  • 1 ראש כרובית גדול
  • שמן לטיגון עמוק
  • 100 גרם (1/2 כוס+כף גדושה) קמח לבן
  • 100 גרם (1/2 כוס+כף גדושה) קמח חומוס /אורז / קורנפלור
  • כפית שטוחה מלח
  • ביצה אחת גודל M
  • 1 בקבוק (500 מ"ל) בירה קרה
  • להגשה:
  • חומוס מוכן
  • 1 לימון, חתוך לרבעים
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את הכרובית לתפרחות (את הגזע והעלים ניתן להקפיא ולהשתמש בהם להכנת צירים ומרקים).
  • 2. מבאים לרתיחה סיר בינוני עם מים וחולטים בו את תפרחות הכרובית עם מכסה כ-4-5 דקות. מסננים ונותנים לכרוביות להתקרר.
  • 3. הבלילה: שמים את 2 סוגי הקמח, הביצה (אם משתמשים) והמלח בקערה גדולה. מוסיפים כוס ורבע (300 מ"ל) מהבירה וטורפים היטב לבלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט בירה.
  • 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומניחים את התפרחות המבושלות בבלילה.
  • 5. בעזרת מלקחיים מעבירים את הכרוביות לשמן החם, ומטגנים 5-6 תפרחות במקביל (כדי לא לקרר את השמן). מוציאים לנייר סופג.
  • 6. להגשה: מסדרים יפה חומוס בצלחות, מעליו עורמים כרוביות מטוגנות וזורים פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם רבע לימון טרי בצד.
  • אנטיפסטי כרובית עם זיתי קלמטה

  • סטייק כרובית עם צ'ימיצ'ורי

  • מרק קרם כרובית

  • סינייה ירקות צלויים

  • אנטיפסטי סלק

  • אנטיפסטי קישואים

  • בטטות צלויות בסילאן

  • תרד לימוני

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • אורז בוסט

  • סלט שעועית מקסיקני

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • סלט אטריות רענן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully