פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חומוס עם פרחי כרובית פריכים

      שוברים בקלות את שגרת התוספות לחומוס עם שילוב מנצח בין הממרח האהוב לפרחי כרובית זהובים ופריכים, מיץ לימון ומעט פטרוזיליה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-3 מנות:
      • 1 ראש כרובית גדול
      • שמן לטיגון עמוק
      • 100 גרם (1/2 כוס+כף גדושה) קמח לבן
      • 100 גרם (1/2 כוס+כף גדושה) קמח חומוס /אורז / קורנפלור
      • כפית שטוחה מלח
      • ביצה אחת גודל M
      • 1 בקבוק (500 מ"ל) בירה קרה
      • להגשה:
      • חומוס מוכן
      • 1 לימון, חתוך לרבעים
      • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

      אופן ההכנה

      • 1. מפרידים את הכרובית לתפרחות (את הגזע והעלים ניתן להקפיא ולהשתמש בהם להכנת צירים ומרקים).
      • 2. מבאים לרתיחה סיר בינוני עם מים וחולטים בו את תפרחות הכרובית עם מכסה כ-4-5 דקות. מסננים ונותנים לכרוביות להתקרר.
      • 3. הבלילה: שמים את 2 סוגי הקמח, הביצה (אם משתמשים) והמלח בקערה גדולה. מוסיפים כוס ורבע (300 מ"ל) מהבירה וטורפים היטב לבלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט בירה.
      • 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומניחים את התפרחות המבושלות בבלילה.
      • 5. בעזרת מלקחיים מעבירים את הכרוביות לשמן החם, ומטגנים 5-6 תפרחות במקביל (כדי לא לקרר את השמן). מוציאים לנייר סופג.
      • 6. להגשה: מסדרים יפה חומוס בצלחות, מעליו עורמים כרוביות מטוגנות וזורים פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם רבע לימון טרי בצד.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -