- 1. מחממים תנור למקסימום, כ-250 מעלות.
-
- 2. מערבבים את פרחי הכרובית עם מחצית מכמות שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לתבנית וצולים כ-30 דקות, תלוי מאד בתנור. הכרובית מוכנה כשהיא שחמחמה ורכה. רק שימו לב שלא רכה מדי. אפשר לתת ערבוב קטן במהלך הצליה אך הסוד הוא להשתדל שלא להפריע לה יותר מדי, אחרת היא תתחיל להתפרק.
-
- 3. בינתיים, מכניסים לסיר קטן את שיני השום הקלופות, מעט מלח ושאריתו של שמן הזית ומבשלים מכוסה על אש קטנה. אם נדמה לכם שיש התרחשות גדולה מדי בסיר, פשוט סוגרים את האש לכמה רגעים ונותנים לחום ולאדים לעשות את שלהם. השום צריך להיות ממש רך ולאבד כל חריפות אך לשמור על צבעו הבהיר. במקרה ולא השתמשתם בסיר קטנטן, תצטרכו להוסיף מעט שמן. (השיניים לא צריכות להיות מכוסות לגמרי בשמן אבל רצויה כמות נאה ממנו)
-
- 4. קוצצים את שאר החומרים גס או מועכים למחית. הפעם מעכתי אותם ביחד עם רוב שיני השום והשארתי שתיים, שלוש לקישוט.
- מערבבים הכל יחד ומתקנים תיבול.
-
- *שימו לב! אין צורך להשתמש בכל כמות השמן. כדאי להוציא את שיני השום ואח"כ להוסיף שמן כנדרש.