מרק קרם כרובית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות
- 1 ק"ג כרובית נקייה רק הפרחים
- חצי כוס שמן קנולה
- 2 בצל לבן חתוך גס
- 4 עלי מרווה
- 2 שיני שום
- 200 גרם שקדים
- מים
- 1/4 כיכר בריוש או לחם לבן עשיר
- תרסיס שמן זית
- 1 כף עלי טימין מופרדים
אופן ההכנה
- 1. בסיר מחממים את שמן הקנולה ומעבירים אליו את פרחי הכרובית מופרדים ,בצל, שום, מרווה ושקדים. מטגנים עד להשחמה קלילה.
- 2. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה.
- 3. טוחנים היטב ומסננים.
- 4. חותכים את הבריוש לקוביות ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים מעל טימין, מלח ופלפל. אופים ל5 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות או עד השחמה.
- 5. מפזרים את הקרוטונים על המרק ומגישים.