- 1. הצ'ימיצ'ורי: שמים את עשבי התיבול בקערת מעבד המזון. מפעילים בפולסים עד שהעשבים קצוצים אבל לא מדי.
- מוסיפים את השום, הפלפל, האורגנו, הבצל והחומץ.
- טוחנים היטב ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הצורך. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר. את הצ'ימיצ'ורי כדאי להכין יום ואף יומיים מראש.
-
- 2. הכרובית: שמים את הכרובית בסיר בגודל בינוני ומוסיפים מים כמעט עד כיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 6-7 דקות עד שהכרובית מרגישה מעט רכה. מסננים ונותנים לכרובית להתקרר מעט (אם מכינים עוד כרובית, משתמשים באותם מים).
-
- 3. מניחים את הכרובית הפוכה על קרש חיתוך (ככה שהגזע פונה אליכם) וחותכים את הצדדים שלה, ככה שנשארים רק עם מרכז הכרובית. את התפרחות שנפלו ניתן לטגן, לאפות או פשוט לאכול כמו שהם.
-
- 4. מחממים מחבת רחבה וכבדה (אם יש לכם מחבת ברזל יצוק, עכשיו הזמן לשלוף אותה) מעל להבה גבוהה. משמנים את הכרובית בשמן זית בנדיבות, ומתבלים במלח.
-
- 5. צורבים במחבת הלוהטת 3-4 דקות מכל צד, או עד קבלת צבע זהוב-שחום יפה משני הכיוונים.
-
- 6. שמים 2-3 כפות צ'ימיצ'ורי בצלחת ומעליו מניחים את סטייק הכרובית. מגישים מיד.