סלט חומוס, זיתים ולימון כבוש
אורלי פלאי ברונשטיין מגישה נשנוש טעים בהשראה מרוקאית שכיף לאכול ליד הבירה, או כשרוצים להכין סלט כבד ומספק . נשמר מצוין במקרר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) גרגרי חומוס שהושרו 8- 24 שעות במים
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3 כפות מחית לימון כבוש (או לימונים כבושים וקצוצים)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית גרגרי כוסברה קלויים וטחונים (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את גרגרי החומוס השרויים בסיר עם הרבה מים וסודה לשתייה במשך שעה וחצי ויותר עד לריכוך. מסננים.
- 2. מערבבים עם שאר החומרים בקערה, מערבבים וטועמים ומתקנים תיבול.