וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חומוס

מתכון של השף צ'רלי פדידה, שמוכיח שעם טחינה טובה ואיכותית, שמן זית טוב - וכמובן גרגרי חומוס איכותיים שהושרו כל הלילה, ניתן להכין חומוס מעלף בבית.

מתכון מאת: מערכת וואלה

טחינת גרגירי חומוס במעבד מזון. מערכת וואלה
טחינת גרגירי חומוס במעבד מזון

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו במים במשך לילה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מיץ משלושה לימונים
  • 1/2-3/4 כוס טחינה גולמית
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בסיר עם מים את החומוס ואבקת הסודה עד שגרגרי החומוס מתרככים (לבדיקה מועכים גרגר).
  • 2. מצננים את החומוס והמים לטמפרטורת החדר ומכניסים את הגרגרים למעבד מזון. מוסיפים מעט מים מהבישול וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק אך נוזלי.
  • 3. מוסיפים בהדרגה טחינה גולמית (הטחינה מקשה את החומוס כך שיש לשים לב לכמות שמוסיפים. יש לקחת בחשבון שהחומוס מתקשה במקרר אז אם אתם מתכננים לאכול אותו רק מחר, הכניסו אותו למקרר במצב צבירה דליל מהרצוי).
  • 4. מוסיפים את שאר התבלינים: שום ,מיץ לימון ,שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. אוכלים או שומרים במקרר.
  • 6. הערה: אם החומוס התקשה לכם במקרר זה לא סוף העולם. ניתן לדלל אותו עם תוספת מבוקרת של נוזלים, שמן זית ולימון.
  • 7. המלצה: עם טחינה טובה אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר, מומלץ טחינה אלג'מל אותה ניתן להשיג בשווקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully