- 1. מבשלים בסיר עם מים את החומוס ואבקת הסודה עד שגרגרי החומוס מתרככים (לבדיקה מועכים גרגר).
-
- 2. מצננים את החומוס והמים לטמפרטורת החדר ומכניסים את הגרגרים למעבד מזון. מוסיפים מעט מים מהבישול וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק אך נוזלי.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה טחינה גולמית (הטחינה מקשה את החומוס כך שיש לשים לב לכמות שמוסיפים. יש לקחת בחשבון שהחומוס מתקשה במקרר אז אם אתם מתכננים לאכול אותו רק מחר, הכניסו אותו למקרר במצב צבירה דליל מהרצוי).
-
- 4. מוסיפים את שאר התבלינים: שום ,מיץ לימון ,שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. אוכלים או שומרים במקרר.
-
- 6. הערה: אם החומוס התקשה לכם במקרר זה לא סוף העולם. ניתן לדלל אותו עם תוספת מבוקרת של נוזלים, שמן זית ולימון.
-
- 7. המלצה: עם טחינה טובה אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר, מומלץ טחינה אלג'מל אותה ניתן להשיג בשווקים.