כרובית צלויה עם גרגרי חומוס
דרך קלה וטעימה להפליא להפוך את הכרובית לחגיגה אמיתית. החיבור בין המיונז לקארי יוצר ציפוי טעים ויפה שעוטף את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס.
פרחי כרובית חריפים אפויים עם גרגרי חומוס פריכים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס, יח"צ)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה במים
- 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- צ'ילי פרוס
- 2 כפות מיונז
- 1 כפית מחית קארי תאילנדי צהובה
- מלח
- להגשה:
- אורז או יוגורט
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מבשלים את גרגרי החומוס בסיר עם שפע מים במשך שעתיים וחצי עד שהם מתרככים. מסננים.
- 3. מערבבים בקערה מיונז וקארי, מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים, פרחי הכרובית, צ'ילי ומלח ומערבבים.
- 4. אופים 30-20 דקות או עד שהפרחים עשויים לטעמכם. מגישים על מצע של אורז או יוגורט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה