וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת עדשים וירקות שורש

תבשיל ראגו טבעוני עם בעדשים וירקות שורש צבעוניים מכוסים בשמיכה זהובה ופריכה של בצק פילאס. אפשר להגיש עם כוס יין ולהתפנק בארוחת ערב חגיגית גם באמצע השבוע

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

תבשיל עדשים עטוף בבצק. נמרוד סונדרס
תבשיל עדשים עטוף בבצק

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות או שחורות
  • 3 כפות שמן זית
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2-3 גזרים (כתום, צהוב וסגול) חתוכים לקוביות
  • כרישה (החלק הלבן) חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום
  • צרור קטן של תימין
  • 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
  • להגשה:
  • 300 גרם בצק פילאס מרודד
  • שמן זית או ביצה להברשה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את העדשים בקערה עם מים למשך שעתיים. זה הופך אותן להרבה יותר קלות לעיכול וגם מקצר את זמן הבישול.
  • 2. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים את ירקות השורש עם שום ותימין כ- 10 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  • 3. מוסיפים את העדשים מערבבים יחד ומוסיפים שימורי עגבניות, כוס מים, מלח ופלפל וגם שמרי בירה, שמוסיפים טעמי אוממי עמוקים לראגו. מכסים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה לריכוך. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 5. מעבירים את הראגו לכלים חסיני חום. חותכים בצק לפי קוטר הכלים, מניחים עליהם ומהדקים לשפתי הכלי באצבעות או בעזרת מזלג. מברישים בשמן זית או בביצה טרופה.
  • 6.אופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב יפה. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully