מרק מינסטרונה עם חצילים
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- 1 שקית תערובת מינסטרונה מסדרת 10 דקות
- 8 כוסות מים רותחים (2 ליטר)
- 2 עלי דפנה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני-גדול חתוך לקוביות
- 1 חציל קטן (או חצי חציל בינוני חתוך לאורך), חתוך לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסא (800 גרם) קוביות עגבניות
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כף סוכר או דבש
- 1/4-1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש (או כף טרי)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תוכן השקית עם עלי הדפנה במים רותחים 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית. מורידים את הקצף שנוצר למעלה. מוציאים את עלי דפנה.
- 2. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הבצל והחציל עד שהם מזהיבים, כ-5-7 דקות בבחישה לעיתים קרובות. מוסיפים את השום ומקפיצים כמה שניות.
- 3. מוסיפים את תערובת הבצל לסיר המרק ביחד עם קוביות העגבניות, מלח, סוכר, פלפל ואורגנו. מבשלים עוד 10 דקות למיזוג טעמים. ניתן להוסיף כוס מים רותחים אם המרק סמיך מדי.