- 1. מכינים את המרק: משרים את החומוס במשך לילה עם כפית סודה לשתיה. ממלאים מים שיכסו עד מעל החומוס.
-
- 2. חותכים את הירקות לקוביות של 3 ס"מ.
-
- 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את החומוס המסונן, היין וציר העוף. מוספים מים עד לכיסוי 10 ס"מ מעל החומרים.
-
- 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית. מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אבל לא נמס.
-
- 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 6. מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בבישול כ-10 דקות.
-
- 7. מכינים את הפסטו: למעבד מזון מכניסים את כל החומרים למעט פירורי הלחם.
-
- 8. מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד.
-
- 9.. מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף.
-
- 10. להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה. במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו, ובוזקים מעט שמן זית מסביב.