מרק חומוס עם פסטו פטרוזיליה

מנה משותפת מתוך תפריט סיציליה של שף אנג'לו פומיליה ושף דן קירש ממסעדת "זוני", למרק חורפי ועשיר, עם השילוש הקדוש: גזר, בצל וסלרי, המלווים את החומוס ופסטו הפטרוזיליה במסעם.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מרק חומוס. מיקלה,
מרק חומוס(צילום: מיקלה)

מצרכים

  • 4-6 מנות:
  • למרק:
  • 1 ק"ג חומוס קטן
  • 2 גזרים גדולים
  • מקלות סלרי מצרור אחד (ללא העלים)
  • 4 בצלים גדולים
  • 2 ליטר ציר עוף (או מים)
  • כוס שמן זית
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • לפסטו:
  • 2 כוסות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
  • 2 שיני שום
  • 100 גרם פירורי לחם קלויים
  • 3 פילה אנשובי
  • 100 גרם גבינת פקורינו

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרק: משרים את החומוס במשך לילה עם כפית סודה לשתיה. ממלאים מים שיכסו עד מעל החומוס.
  • 2. חותכים את הירקות לקוביות של 3 ס"מ.
  • 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את החומוס המסונן, היין וציר העוף. מוספים מים עד לכיסוי 10 ס"מ מעל החומרים.
  • 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית. מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אבל לא נמס.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6. מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בבישול כ-10 דקות.
  • 7. מכינים את הפסטו: למעבד מזון מכניסים את כל החומרים למעט פירורי הלחם.
  • 8. מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד.
  • 9.. מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף.
  • 10. להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה. במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו, ובוזקים מעט שמן זית מסביב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully