מרק חומוס עם פסטו פטרוזיליה
מנה משותפת מתוך תפריט סיציליה של שף אנג'לו פומיליה ושף דן קירש ממסעדת "זוני", למרק חורפי ועשיר, עם השילוש הקדוש: גזר, בצל וסלרי, המלווים את החומוס ופסטו הפטרוזיליה במסעם.
מצרכים
- 4-6 מנות:
- למרק:
- 1 ק"ג חומוס קטן
- 2 גזרים גדולים
- מקלות סלרי מצרור אחד (ללא העלים)
- 4 בצלים גדולים
- 2 ליטר ציר עוף (או מים)
- כוס שמן זית
- 1 בקבוק יין לבן יבש
- לפסטו:
- 2 כוסות שמן זית
- צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
- 2 שיני שום
- 100 גרם פירורי לחם קלויים
- 3 פילה אנשובי
- 100 גרם גבינת פקורינו
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המרק: משרים את החומוס במשך לילה עם כפית סודה לשתיה. ממלאים מים שיכסו עד מעל החומוס.
- 2. חותכים את הירקות לקוביות של 3 ס"מ.
- 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את החומוס המסונן, היין וציר העוף. מוספים מים עד לכיסוי 10 ס"מ מעל החומרים.
- 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית. מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אבל לא נמס.
- 5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 6. מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בבישול כ-10 דקות.
- 7. מכינים את הפסטו: למעבד מזון מכניסים את כל החומרים למעט פירורי הלחם.
- 8. מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד.
- 9.. מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף.
- 10. להגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה. במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו, ובוזקים מעט שמן זית מסביב.