- 1. מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה.
-
- 2. מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת.
-
- 3. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.
-
- 4. שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים.
-
- 5. רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
- לאחר שקוביות הירקות בסיר הופכות למעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור.
-
- 6. מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
-
- 7. מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
-
- 8. מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
-
- 9. טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.
-
- 10. לפני ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מעבירים לכלי הגשה. בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.