וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ריבולטה איטלקי

כל מי שהזדמן לטוסקנה בוודאי נחשף למרק הכבד והעשיר הזה, בעיקר הודות לשעועית הלבנה ולתיבול הבלתי נשכח. מתכון של השף אליאב גולדנברג, ממסעדת "ג'ויה"/

מתכון מאת: אליאב גולדנברג, מערכת וואלה

מרק ריבולטה.
מרק ריבולטה

מצרכים למתכון

  • 300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
  • 5 עלי מרווה
  • 1 ליטר מים
  • צרור עשבי תיבול קצוצים: 2 גבעולי פטרוזיליה, גבעול מרווה, גבעול בזיליקום
  • 400 גרם נטו לחם כפרי לבן - עדיף לחם בן כ-3 ימים, חתוך לקוביות
  • 5 עלי כרוב שחור פרוסים לז'וליינים (עלי מנגולד יכולים לשמש תחליף לכרוב השחור, אותו קשה להשיג)
  • ¼ כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים
  • 400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • ½ כוס שמן זית Extra Virgin
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה.
  • 2. מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת.
  • 3. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.
  • 4. שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים.
  • 5. רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
  • לאחר שקוביות הירקות בסיר הופכות למעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור.
  • 6. מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
  • מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
  • 7. מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
  • 8. מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
  • 9. טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.
  • 10. לפני ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מעבירים לכלי הגשה. בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully