ציר עוף של ערן ירוחם
עצמות, כנפיים וחלקי עוף נוספים בתוספת ירקות שורש ועשבי תיבול. הציר משמש בהכנה של מגוון מנות ותבשילים והשף ערן ירוחם מראה לכם איך מכינים אותו:
מצרכים
- חומרים:
- 1 ק"ג חלקי עוף לציר (כנפיים, עצמות)
- 5 ליטר מים
- ירקות שורש להעשרת הטעם:
- 2 גזרים
- 2 כרישה
- שורש פטרוזיליה
- בצל לבן חתוך לרבעים
- שורש סלרי
- עשבי תיבול: צרור פטרוזיליה, פלפל אנגלי, עלי דפנה (אפשר גם: ציפורן, אגוז מוסקט, טימין)
- יין אדום (בערך 1/3 כוס)
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את חלקי העוף
- 2. חותכים את ירקות השורש חיתוך אלכסוני, מוסיפים לסיר עם חלקי העוף ומטגנים יחד 20-25 דקות, עד שבתחתית הסיר מתקבלים מיצי בשר וירק.
- 3. מוסיפים יין אדום ומגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ שטוחה כדי להעלות משקעים ולמצות טעמים. מוסיפים 5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר. מבשלים שעה במהלך הבישול מרחיקים בעזרת כף את שכבת הקצף הנוצרת בסיר כדי לשמור על נוזל צלול.
- 4. כעבור כשעת בישול מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, משאירים את הסיר ללא מכסה ומצמצמים את הנוזל עד הוא מגיע למחצית נפחו (כשעת בישול נוספת).
- 5. מצננים ומסננים.
- מומלץ לשמור במקפיא בקופסאות קטנות או בתבנית קוביות קרח ולהוסיף לתבשילים בשעת הצורך (יכול להישמר במקפיא 3 חודשים)