פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ציר עוף של ערן ירוחם

      עצמות, כנפיים וחלקי עוף נוספים בתוספת ירקות שורש ועשבי תיבול. הציר משמש בהכנה של מגוון מנות ותבשילים והשף ערן ירוחם מראה לכם איך מכינים אותו:

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • חומרים:
      • 1 ק"ג חלקי עוף לציר (כנפיים, עצמות)
      • 5 ליטר מים
      • ירקות שורש להעשרת הטעם:
      • 2 גזרים
      • 2 כרישה
      • שורש פטרוזיליה
      • בצל לבן חתוך לרבעים
      • שורש סלרי
      • עשבי תיבול: צרור פטרוזיליה, פלפל אנגלי, עלי דפנה (אפשר גם: ציפורן, אגוז מוסקט, טימין)
      • יין אדום (בערך 1/3 כוס)
      • שמן לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את חלקי העוף
      • 2. חותכים את ירקות השורש חיתוך אלכסוני, מוסיפים לסיר עם חלקי העוף ומטגנים יחד 20-25 דקות, עד שבתחתית הסיר מתקבלים מיצי בשר וירק.
      • 3. מוסיפים יין אדום ומגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ שטוחה כדי להעלות משקעים ולמצות טעמים. מוסיפים 5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר. מבשלים שעה במהלך הבישול מרחיקים בעזרת כף את שכבת הקצף הנוצרת בסיר כדי לשמור על נוזל צלול.
      • 4. כעבור כשעת בישול מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, משאירים את הסיר ללא מכסה ומצמצמים את הנוזל עד הוא מגיע למחצית נפחו (כשעת בישול נוספת).
      • 5. מצננים ומסננים.
      • מומלץ לשמור במקפיא בקופסאות קטנות או בתבנית קוביות קרח ולהוסיף לתבשילים בשעת הצורך (יכול להישמר במקפיא 3 חודשים)

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -